Powrót Zajęcia Usprawniania Ruchowego

Zajęcia Usprawniania Ruchowego

W ramach projektu „Rehabilitacja 25 plus” odbywają się również zajęcia usprawniania ruchowego. Głównym celem tych zajęć jest przywrócenie możliwie maksymalnej sprawności fizycznej uczestnika. Stymulacja korekcyjna wprowadza elementy terapii korektywy i kompensacji, dostosowane do potrzeb uczestników. Jednocześnie następuje zapoznanie uczestników z ciekawą i rozbudowaną ilością zajęć do aktywnego spędzania czasu wolnego w domu i w najbliższej okolicy zgodnie z zainteresowaniami uczestników. W czasie nauczania zdalnego proponujemy uczestnikom różnorodne formy zajęć, między innymi: ćwiczenia poranne, gimnastyki korekcyjnej, ogólnousprawniające, stretching, pilates, karate, taniec, itp. Staramy się dostarczać uczestnikom wzorce prawidłowej postawy, prawidłowego przenoszenia ciężaru ciała, wzorowo tworzonej sylwetki ciała oraz sposoby rozwijania wydolności organizmu. Podczas tych zajęć staramy się stymulować bezpośrednio i pośrednio wszystkie zmysły. Odbywa się to podczas zajęć plenerowych oraz w sali gimnastycznej.

PROGRAM ZAJĘĆ RUCHOWYCH "REHABILITACJA 25 PLUS" - Pobierz dokument .pdf