Powrót ŚWIĘTOKRZYSKI TURNIEJ BOCCE OLIMPIAD SPECJALNYCH

ŚWIĘTOKRZYSKI TURNIEJ BOCCE OLIMPIAD SPECJALNYCH 🙂

28 maja do Skarżyska – Kamiennej wybrała się żeńska reprezentacja klubu „NIEPOKONANI” na ŚWIĘTOKRZYSKI TURNIEJ BOCCE OLIMPIAD SPECJALNYCH.

W turnieju wzięło udział 80 zawodników z całego regionu.

Turniej rozpoczęliśmy od krótkiego treningu. Następnie odbyła się ceremonia otwarcia, podczas której nastąpiło wciągnięcie flagi Olimpiad Specjalnych na maszt, wypowiedzenie słów przysięgi oraz przemowy zaproszonych gości. Po uroczystym rozpoczęciu zawodnicy podjęli zmagania turniejowe. Pierwszym etapem rozgrywek były gry obserwowane. Zawodniczki trafiły do 8 grupy, brały udział w grach deblowych: Patrycja Dzieciuch z Karoliną Darowską, a Nikola Strawczyńska z Dominiką Skrok. Dziewczyny zmierzyły się z drużyną „Tempo” Jałowęsy i „Tornado” Skarżysko-Kamienna. Odbyło się również starcie między naszymi parami deblowymi. W grach finałowych Nikola z Dominiką wywalczyły pierwsze miejsce🏅, a Karolina z Patrycją czwarte🏅🏅🏅🏅.

Naszą drużynę nie opuszczał dobry humor😁, dziewczęta cieszyły się z każdego oddanego rzutu. Podczas rozgrywek na twarzach malowało się skupienie, a na sam koniec podczas ceremonii zamknięcia spadł mały deszczyk - na ostudzenie emocji 😉💦☂️

Gratulacje dla naszych zawodniczek 👏🤝.

Zapraszamy do fotorelacji z Turnieju📸📷.