Powrót Zakończono II turę wydawania żywności z Podprogramu 2020!

Caritas Diecezji Sandomierskiej – zakończyła II turę wydawania żywności z POPŻ 2014-2020 Podprogram 2020 (żywność unijna) w OPL-u – Caritas Diecezji Sandomierskiej, Punkt wydawania – ul. Trześniowska 13, 27-600 Sandomierz. Z tej formy pomocy skorzystało w sumie 1722 osoby z terenu Miasta i Gminy Sandomierz, Gminy Dwikozy, Iwaniska, Samborzec, Koprzywnica, Obrazów, Lipnik, Połaniec, Klimontów. W drugiej turze wydawane były następujące produkty: groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, makaron jajeczny świderki, ryż, herbatniki maślane, mleko UHT, filet z makreli w oleju, olej rzepakowy. Na jedną osobę przypadało 12,03 kg żywności. W sumie wydano 20715,66 kg żywności.

Nie jest to jeszcze cała pula żywności do wydania w Podprogramie 2020. W OPL-u Punkcie wydawania będzie jeszcze jedna – III tura wydawania żywności latem 2021. O terminie będziemy informowali z odpowiednim wyprzedzeniem.