Powrót OGŁOSZENIE O NABORZE DO PROJEKTU „Bezpieczny Senior w sieci!”

OGŁOSZENIE O NABORZE DO PROJEKTU

Caritas Diecezji Sandomierskiej ogłasza nabór do udziału w projekcie pod nazwą:

„Bezpieczny Senior w sieci!” w ramach Programu Wieloletniego na rzecz Osób Starszych   „Aktywni +” na lata 2021 – 2025- Edycja 2021

Celem projektu jest edukacja i podnoszenie kompetencji cyfrowej Seniorów a także poprawa kondycji psychofizycznej  osób starszych z terenu Diecezji Sandomierskiej. Do udziału w projekcie mogą się zgłaszać osoby

po 60 roku życia i mieszkające na terenie Diecezji Sandomierskiej z powiatów: sandomierskiego, janowskiego, niżańskiego i  stalowowolskiego.

W ramach projektu przewidziane są zajęcia z edukacji cyfrowej, e-bankowości,  sportowo usprawniające, poprawiające kondycje psychiczną poprzez zajęcia z psychologiem a także podniesienie poziomu wiedzy w zakresie nowych technologii teleinformacyjnych   dotyczących zdrowia oraz wyjazd relaksacyjno- poznawczy. Zajęcia odbywać się będą w Sandomierzu, Rudniku nad Sanem, Bojanowie, Modliborzycach i Janowie Lubelskim.

Rekrutacja trwa 25 do czerwca 2021 r.

Zgłoszenia i więcej informacji można uzyskać pod numerem telefonu:

607-302-197 Serdecznie zapraszamy!