Bieszczadzka przygoda seniorów

2 września 2019

Zakończenie wakacji seniorów z Modliborzyc

Seniorzy z modliborzyckiego Domu Senior+ ostatni weekend wakacji spędzili w Bieszczadach. Pierwszy dzień naszego wędrowania rozpoczęliśmy od Ustrzyk Dolnych, a następnie udaliśmy się do Nasicznego. Korzystając z pięknej pogody i urokliwego miejsca udaliśmy się na długi spacer po okolicy. W drugim dniu udaliśmy się do Polańczyka, miło spędzając czas nad wodą. Spacerowaliśmy po zaporze i pływaliśmy statkiem po Jeziorze Solińskim. Kolejny dzień pobytu w Bieszczadach rozpoczęliśmy od Mszy św. Następnie, udaliśmy się do Tarnawy Niżnej na torfowiska – tam spacerowaliśmy po ścieżkach ekologicznych. W drodze powrotnej wstąpiliśmy miejscowości Muczne i obejrzeliśmy ekspozycję fauny bieszczadzkiej połączoną z elementami botanicznymi. W zagrodzie pokazowej żubrów stanęliśmy oko w oko z tym ogromnym ssakiem. Dzień pełen atrakcji zakończyliśmy pieczeniem kiełbasek na ognisku. W ostatnim dniu naszej bieszczadzkiej przygody udaliśmy się do Kalwarii Pacławskiej – Sanktuarium Męki Pańskiej i Matki Bożej Kalwaryjskiej.