Bieszczadzki odpoczynek WTZ z Janowa Lubelskiego

5 października 2018

Relacja z bieszczadzkiej wycieczki

Na wycieczkę w Bieszczady wyruszyli w dniach 2-4 października 2018 r. uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej z Janowa Lubelskiego. Bazą był Ośrodek Rehabilitacyjno-Wypoczynkowy w Nasiczne, gdzie spędziliśmy miło czas. Pierwszego dnia, w trakcie podróży, zatrzymaliśmy się na Szlaku Architektury Drewnianej w cerkwi św. Michała Archanioła w Smolniku.

Drugiego dnia, po śniadaniu, część grupy zwiedzała Centrum Promocji i Leśnictwa w Mucznem, kościół św. Huberta oraz zagrodę żubrów w Mucznem. Druga grupa wyszła w góry na Połoninę Wetlińską do schroniska „Chatka Puchatka”. Kolejną atrakcją dnia był rejs statkiem po Jeziorze Solińskim, w czasie którego podziwialiśmy piękne bieszczadzkie widoki. Na zakończenie została zorganizowana dyskoteka na terenie Ośrodka.

Trzeciego dnia, po spakowaniu bagaży, wyruszyliśmy obejrzeć ekspozycję muzealną Bieszczadzkiej Kolejki Leśnej, Niezapomnianym przeżyciem był przejazd kolejką bieszczadzką trasą Majdan-Balnica. Nie zabrakło czasu na zakup pamiątek, które będą przypominały ten wspaniale spędzony razem czas.