Informacja

2 lipca 2019

Informacja o zmianach w organizacji ruchu drogowego

W związku z realizacją inwestycji polegającej na remoncie ulicy Mickiewicza w Sandomierzu (w rejonie Bramy Opatowskiej) informujemy, że z dniem 8 lipca 2019 roku wykonawca robót budowlanych przewiduje wdrożenie tymczasowej organizacji ruchu drogowego. Zmiana będzie polegać na czasowym wyłączeniu z ruchu drogowego odcinka ulicy Mickiewicza od skrzyżowania z ulicą Podwale Górne do skrzyżowania z ulicą Browarną. W związku z powyższym wyznaczone zostaną tymczasowe ciągi piesze. Istniejący przystanek autobusowy poniżej Bramy Opatowskiej ulega nieznacznej zmianie lokalizacji – miejsce zatrzymania autobusów: bezpośrednio przy ulicy Zawichojskiej.

Uwaga! W związku z wyżej wymienionymi zmianami dojazd do ulicy Sokolnickiego, gdzie znajduje się parking dla Interesantów Biura Caritas Diecezji Sandomierskiej i Pacjentów Centrum Pielęgniarstwa Środowiskowo-Rodzinnego i Rehabilitacji w Sandomierzu oraz Zakładu/Ośrodka Rehabilitacji Leczniczej Dziennej dla Dzieci w Sandomierzu będzie możliwy od strony ulicy Browarnej. Czasowa organizacja ruchu obowiązywać będzie przez okres realizacji robót budowlanych.