"SAMODZIELNOŚĆ DROGĄ DO SUKCESU" - Lipiec 2022

Zajęcia stolarskie

Opublikowano: 2023-03-15 11:40:44

Podczas lipcowych zajęć, uczestnicy kontynuowali wykonanie pergoli ogrodowej. Dokonywali obróbki drewna, wycinali, szlifowali i frezowali drewniane elementy. Wykonane elementy skręcali w całość. Pod czujnym okiem prowadzącego obsługiwali maszyny stolarskie. Beneficjenci rozwijali umiejętność pracy zespołowej, wymieniali się spostrzeżeniami na temat powierzonych zadań. Podczas zajęć, wykonane zostały również elementy siedziska ogrodowego. Zajęcia przebiegały w miłej atmosferze i były okazją do nabycia nowych umiejętności praktycznych.

Zajęcia kulinarno-cukiernicze

Opublikowano: 2023-03-15 11:40:00

W miesiącu lipcu, zajęcia kulinarne upłynęły nam na utrwalaniu nabytych już umiejętności oraz na poznawaniu nowych smaków i technik przygotowywania potraw. Uczyliśmy się sporządzania łatwych i pożywnych  śniadań, zup, dań obiadowych oraz pysznych deserów. Czas lata to możliwość wykorzystywania do potraw i deserów świeżych warzyw i owoców i to właśnie one, królowały w tym miesiącu w naszej kuchni. Wspólne przygotowywanie potraw przynosi uczestnikom wiele radości, a nasze potrawy nie tylko „cieszą oko” ale także bardzo dobrze smakują.

Zajęcia Fotograficzne

Opublikowano: 2023-03-15 11:39:16

Podczas lipcowych zajęć, uczestnicy kontynuowali samodzielne wykonywanie gadżetów do sesji w fotobudce. Na wycieczce plenerowej ćwiczyli wykonywanie zdjęć krajobrazowych, architektury oraz typowych zdjęć turystycznych. Uczestnicy w ramach zajęć wykonywali również zdjęcia portretowe siebie nawzajem.