"SAMODZIELNOŚĆ DROGĄ DO SUKCESU" - Maj 2022

Zooterapia

Opublikowano: 2023-03-15 11:26:11

Miesiąc maj jest pełen niespodzianek. Wprowadzamy nasze konie do nowej stajni. Podopieczni bardzo chętnie uczestniczą w codziennych obowiązkach, co sprawia im dużo radości.

Zajęcia stolarskie

Opublikowano: 2023-03-15 11:25:17

Beneficjenci projektu „Samodzielność drogą do sukcesu” w tym miesiącu w ramach warsztatów stolarskich wykonywali ławki ogrodowe. Rozwijali umiejętność posługiwania się narzędziami takimi jak szlifierka czy wkrętarka oraz doskonalili zdolność sprawnego i dokładnego malowania pędzlem. Wykonanie ławek było pracochłonnym wyzwaniem, które beneficjenci z radością podjęli. Byli bardzo zaangażowani we wspólną prace a efekt długo cieszył oko.

Zajęcia kulinarno - cukiernicze

Opublikowano: 2023-03-15 11:24:24

Miesiąc Maj, to przede wszystkim wzmożona praca naszych uczestników i ćwiczenia w wykonywaniu dań obiadowych. Wykorzystując pojawienie się młodych warzyw, uczestnicy sporządzali pyszne i pożywne zupy jarzynowe, ciasta ucierane z rabarbarem lub jabłkami oraz inne wypieki i desery. Nie zabrakło oczywiście dań obiadowych, w których pojawiły się takie dodatki jak młode ziemniaki, świeże ogórki i pomidory, kalafior czy botwinka. Wspólna praca, wzajemna pomoc i przygotowywanie pysznych potraw, niezmiennie sprawia nam dużo przyjemności, uczy samodzielności i daje możliwość rozwoju naszych zainteresowań kulinarnych.