Opatowska 10, Sandomierz sandomierz@caritas.pl (+48) 15 644 55 86

Caritas Diecezji Sandomierskiej

Caritas Diecezji Sandomierskiej jest instytucją charytatywną, której misją jest niesienie pomocy w duchu ewangelicznej miłości, dającej nadzieję na godne życie ludziom znajdującym się w trudnej sytuacji.

Powrót Wznowienie wydawania żywności


Caritas Diecezji Sandomierskiej informuje o wznowieniu wydawania żywności,

w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Podprogram 2019 – żywność unijna

w Punkcie wydawania Caritas Diecezji Sandomierskiej

na ul. Trześniowskiej 13, 27-600 Sandomierz – II tura wydawania żywności.

Terminy wydawania żywności:

31.03.2020 – 01.04.2020 – osoby z Ośrodka Pomocy Społecznej w Koprzywnicy – 148 osób;

02.04.2020 – 03.04.2020 – osoby z Ośrodka Pomocy Społecznej w Sandomierzu – 270 osób;

06.04.2020 – 07.04.2020 – osoby z Ośrodka Pomocy Społecznej w Samborcu – 187 osób;

20-24.04.2020 – osoby z Ośrodka Pomocy Społecznej w  Iwaniskach – po 50 skierowań na dzień – 715 osób.

Żywność jest wydawana w godzinach od 8.00 do 13.00,

na ul. Trześniowskiej 13, 27-600 Sandomierz.

Pomoc zostanie udzielona osobom, które złożyły skierowania

z Ośrodków Pomocy Społecznej oraz osobom bezdomnym.

Według wyliczeń jest to ponad 500 rodzin czyli 1318 osób z wymienionych wyżej czterech OPS.

W II turze wydawania żywności dla osób ze wskazanych

Ośrodków Pomocy Społecznej zostanie przekazane w sumie prawie 22 tony żywności.

Caritas Diecezji Sandomierskiej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020  Podprogram 2019 – w Punkcie wydawania na ul. Trześniowskiej 13, 27-600 Sandomierz – w dniach od 31 marca do 7 kwietnia 2020 roku udzieli pomocy dla 2212 osób. Żywność jest wydawana w godzinach od 8.00 do 13.00. Pomoc zostanie udzielona osobom, które złożyły skierowania z Ośrodków Pomocy Społecznej oraz osobom bezdomnym.

Koprzywnica – 148 osób; Sandomierz – 270 osób; Samborzec – 185 osób;

Janów Lubelski – 879, Zaklików – 730.

Zawartość paczki żywnościowej unijnej: fasola biała, powidła śliwkowe, makaron kukurydziany, ryż biały, kasza gryczana, szynka drobiowa, cukier biały, olej rzepakowy, gołąbki w sosie pomidorowym.