Powrót Stowarzyszenia na FOPP

Festiwal Organizacji Pożytku Publicznego to pierwsze z wydarzeń, które rozpoczęło dwudniową imprezę plenerową: „Powitanie wakacji” w dniach 03 i 04 lipca br. na Dziedzińcu Zamku Królewskiego w Sandomierzu.

Pośród bogatej oferty organizacji, działających w różnych dziedzinach społecznych także i nasza instytucja charytatywna - Caritas Diecezji Sandomierskiej wzięła w nim udział, gdzie wszyscy zgromadzeni uczestnicy mogli zapoznać się z ofertą działalności, która jest misją niesienia pomocy w duchu ewangelicznej miłości, dającej godne życie ludziom znajdującym się w potrzebie oraz trudnej sytuacji życiowej.

Miniona prezentacja miała na celu integrację i zapoznanie mieszkańców oraz przybyłych gości ze stowarzyszeniami działającymi w Sandomierzu a także ludźmi, które je tworzą.
Organizatorami festiwalu byli: Urząd Miejski w Sandomierzu, Sandomierskie Centrum Kultury, Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji, Muzeum Okręgowe w Sandomierzu oraz Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „TRATWA”.