Powrót „Tornister pełen uśmiechu” w Stalowej Woli...

Tuż przed koncertem „Jednego Serca, Jednego Ducha”, który był częścią obchodów uroczystości 15 sierpnia – Święta Wojska Polskiego oraz 60-lecia kapłaństwa Ks. Bp. Edwarda Frankowskiego. Na Błoniach Nadsańskich w Stalowej Woli Ks. Bp. Ordynariusz Diecezji Sandomierskiej Krzysztof Nitkiewicz wraz z przedstawicielami władz: Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Ewą Draus, Prezydentem Miasta Stalowej Woli Lucjuszem Nadbereżnym oraz ks. dyrektorem Caritas Diecezji Sandomierskiej Bogusławem Pitucha w ramach akcji „Tornister pełen uśmiechów” przekazali na ręce proboszczów i dzieci (przedstawicieli z 20 parafii naszej Diecezji) 305 plecaków z pełną wyprawką szkolną dla najbardziej potrzebujących dzieci klas 0-8 podlegających obowiązkowi szkolnemu.