Powrót „Dzielę się w niedzielę”

Wczorajszy dzień (niedziela 3 października br.) w Sanktuarium Najświętszej Maryi Salentyńskiej w Ostrowcu Świętokrzyskim był „Niedzielą Franciszkańską”. Parafialny Zespół Caritas, zgodnie z hasłem ”Dzielę się w Niedzielę”, rozdawał zebrane wcześniej dary ofiarowane przez parafian, indywidualnych darczyńców oraz dary przekazane od lokalnych firm. Wszyscy potrzebujący parafianie w godzinach od 9.00-14.00. uzyskali konkretną pomoc w postaci produktów spożywczych, po którą przybyło około 80 zainteresowanych nią osób. Akcja cieszyła się dużym powodzeniem, a przede wszystkim udała się pogoda w ten piękny dzień „złotej polskiej jesieni” i to chyba, już za samym pośrednictwem św. Franciszka. Do wczorajszej dobroczynności włączyli się także: proboszcz parafii ks. Zbigniew Wiatrak, Mirosława Bury liderka Caritas wraz z  przynależnymi do zgrupowania Caritas paniami, młodzież ze Szkolnego Koła Caritas pod opieką  Danuty Waliszewskiej, Rycerze Kolumba i inne wspólnoty przynależne do parafii N.M.P. Salentyńskiej.