Powrót Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej

„Wszystko, co wielkie, jest wielkie przez serce”

Cyprian Kamil Norwid

"Z okazji dzisiejszego święta pragnę Państwu złożyć najserdeczniejsze życzenia: zdrowia tak potrzebnego w dzisiejszych czasach, pogody ducha, niesłabnącej energii i entuzjazmu oraz satysfakcji z wykonywania najpiękniejszego zawodu, bo praca nauczyciela jest misją i powołaniem. Składam Państwu serdeczne podziękowania za codzienny trud włożony w wychowywanie i przekazywanie wiedzy, za wsparcie i wrażliwość na drugiego człowieka, za nieustanną gotowość niesienia pomocy, a przede wszystkim za dobre serce - bo to dzięki niemu tworzycie rzeczy wielkie. Dziękuję! I pamiętajcie - Nauczyciel, to brzmi dumnie.

Pracownikom obsługi i administracji pragnę serdecznie podziękować za codzienne wsparcie w naszej pracy, pomoc i życzliwość."