Powrót Jesienne zajęcia w plenerze

W ramach projektu „Stworzeni do godnego życia” odbyły się jesienne zajęcia w plenerze. Uczniowie naszej szkoły rozwijali swoje talenty artystyczne, wykazywali się kreatywnością oraz umiejętnością współpracy. Efektem ich działań są piękne kompozycje, kolaże, bukiety i wianki wykonane z własnoręcznie zebranych różnokolorowych liści.

W czasie naszego jesiennego spaceru pamiętaliśmy o naszym kochanym Ojcu Świętym. Zatrzymaliśmy się przy pomniku Św. Jana Pawła II, aby wspólnie pomodlić się oraz zaśpiewać „Barkę”. Wspólną modlitwę odmówiliśmy też na Cmentarzu Katedralnym. Objęliśmy nią żołnierzy walczących za wolność Ojczyzny. Poprzez podjęte aktywności uczestnicy projektu rozwijali swoje kompetencje społeczne oraz prezentowali właściwą postawę patriotyczną.

Na podsumowanie dnia wybraliśmy się do Parku Saskiego, gdzie mogliśmy odpocząć i mile spędzić wspólny czas.