Powrót Bal Wszystkich Świętych

W dniu 4 listopada 2021 r. w naszym Ośrodku po raz pierwszy odbył się "Bal Wszystkich Świętych".  Ze względu na pandemię odbył się w dwóch budynkach szkoły. Uczniowie sami zdecydowali za jakiego świętego, anioła, postać biblijną się przebiorą oraz zapoznali się z biografią swoich patronów. Wykazali się również dużą kreatywnością w doborze stroju danej postaci oraz akcesoriów. "Bal Wszystkich Świętych" promował świętość, a zarazem był dobrą zabawą ze "świętymi" w rytm nie tylko religijnych pieśni.

Podczas zabawy uczniowie zaprezentowali swoich patronów i wzięli udział w korowodzie Świętych korytarzami naszej szkoły. Najbardziej popularnymi świętymi okazali się w naszym Ośrodku: św. Jan Paweł II, Matka Teresa z Kalkuty, Maryja, św. Maksymilian Kolbe, Dzieci z Fatimy i aniołowie.

„Każdy święty chodzi uśmiechnięty”- dlatego też na naszym balu nie brakowało uśmiechów, a zabawa połączona była z edukacją. Bal dostarczył uczniom wiele radości, a zarazem wiedzy na temat świętych i potrzebę ich naśladowania w życiu. ,,Bo każdy świętym może być’’

Zapraszamy do obejrzenia krótkiej fotorelacji z balu.