Powrót Koncert Wiedeński w "Dworze Dwikozy"

W dniu 8 stycznia 2022 r uczestnicy Projektu Rehabilitacja 25 Plus wraz z opiekunami wzięli udział w Koncercie Wiedeńskim w "Dworze Dwikozy’’. Tegoroczny koncert w wykonaniu światowej Królewskiej Orkiestry pod dyrekcją znakomitego dyrygenta Mirosława Krila przeniósł słuchaczy do ojczyzny walca i Nowego Yorku prezentując światowy kunszt wokalny. Uczestnicy zostali zaproszeni w podróż do roztańczonego i magicznego Wiednia gdzie rozbrzmiewały najpiękniejsze arie, duety, walce i polki Johana Strausa, Franca Lahara, Imre Kalmana oraz arie i duety wszech czasów oraz największe światowe szlagiery . Dodatkową atrakcją wieczoru były współczesne i światowe hity grupy ABBA, Whitney Houston, a także duety muzyki filmowej np.:"Alladyn", Hallelujah Cohena i wiele innych. W ten magiczny wieczór nie zabrakło także popisowych arii i duetów z najsłynniejszych operetek: Zemsty Nietoperza, Barona Cygańskiego, Księżniczki Czardasza, Wesołej Wdówki czy Krainy Uśmiechów. Ta niezwykła gala była wzbogacona bogatą choreografią, barwnymi strojami, a nasi uczestnicy doświadczyli wielu doznań artystycznych w iście książęcym stylu. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z koncertu.

cz.1

cz. 2