Trwa kolejna edycja Projektu "Rehabilitacja 25 plus", podczas którego beneficjenci uczestniczą w różnego rodzaju zajęciach. W ramach zajęć teatralnych realizowane są wyjścia do różnych instytucji kultury.

25 listopada 2022 r. uczestnicy zwiedzali Zamek Królewski w Sandomierzu. Wyjście odbyło się w ramach ogólnopolskiej akcji Darmowy listopad w Rezydencjach Królewskich, której organizatorem jest Minister Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu. Jest to jedno z najważniejszych wydarzeń promujących siedziby polskich monarchów, zabytki i muzealne zbiory. Jej celem jest edukacja poprzez sztukę, zwiększenie dostępności do narodowych instytucji kultury oraz wzrost uczestnictwa w kulturze.

Pobyt na Zamku Królewskim rozpoczął się od udziału w warsztatach artystycznych, podczas których uczestnicy projektu malowali farbami ilustrację przedstawiającą obraz Stanisława Kamockiego „Pod słońce” (Letni pejzaż podkrakowski). Wykonywali również portrety. Następnie pod kierunkiem pani przewodnik oglądali wystawy stałe oraz czasowe. Zwiedzili m.in. dział archeologiczny, etnograficzny, historyczny, literatury. Wysłuchali też wielu ciekawych opowieści i historii.