Powrót Przygotowanie 31 transportu pomocy humanitarnej

Caritas Diecezji Sandomierskiej zaprasza do zapoznania się z fotorelacją z załadunku 31. transportu pomocy humanitarnej. Tym razem w najbliższy piątek 20 stycznia wyruszą 3 pełne busy do Strzelczysk w Ukrainie, łączna waga załadunku wynosi 10,5 tony.

Wśród załadunku znajdują się pampersy, chemia gospodarcza, środki czystości, środki higieny osobistej, żywność o długim terminie przydatności oraz ciepła odzież zimowa.

Transport ten nie byłby możliwy gdyby nie życzliwość Prezydenta Stalowej Woli Pana Lucjusza Nadbereżnego oraz Miasta Stalowa Wola. Pragniemy wyrazić wdzięczność za okazane wsparcie, za trud włożony w podporę naszych działań statutowych oraz za brak obojętności na los bliźnich- naszych Braci i Sióstr w Ukrainie.

Jak pisze Dekret z dnia 15 września 1992 roku ustanawiający Caritas Diecezji Sandomierskiej ,,Kościół otacza szczególnym szacunkiem miłosierdzie względem ubogich i chorych oraz tak zwane dzieła miłosierdzia i wzajemnej pomocy, mające na celu niesienie pomocy w różnych potrzebach ludzkich”, dlatego pragniemy serdecznie podziękować Panu Lucjuszowi Nadbereżnego za przekazane nam dary, które mogą uratować przed głodem i mrozem wiele istnień ludzkich oraz za dotychczasową i przyszłą współpracę w realizacji wspólnych celów.