Powrót Spotkanie z baristą

W dniu 13 kwietnia w ramach obchodów Miesiąca Wiedzy na temat Autyzmu, dzięki uprzejmości Restauracji Jadwiga w Sandomierzu zostało zorganizowane ciekawe spotkanie. Uczestnicy projektu Rehabilitacja 25 plus oraz uczniowie z autyzmem ze starszych klas podstawowych i PDP mieli możliwość poznać zawód baristy oraz zobaczyć pokaz przygotowywania pysznej kawy.
W pięknej restauracji uczestnicy spotkania poznali Pana Przemysława Goszczeńskiego - baristę i rekordzistę Guinessa, który w ciągu godziny wykonał 2231 cappuccino!!!! Pan Przemysław jest absolwentem Akademii kawy i herbaty J.J. Darboven Rumia ,odbył też szkolenie baristyczne z mistrzem świata Hrustianem Urlicht . Zaciekawienie warsztatami było ogromne, a samodzielne dekorowanie kawy sprawiało dużo radości oraz satysfakcji naszym podopiecznym. Bardzo serdecznie dziękujemy Pani Jolancie Maciejewskiej - właścicielce Restauracji Jadwiga za serdeczne przyjęcie nas podczas warsztatów i degustację pysznych ciasteczek. Zapraszamy na relacje.