Powrót Koncert "Śpiewajmy dla Maryi"

W dniu 30 maja nasz Ośrodek wypełnił się muzyką i śpiewem dla Najświętszej Maryi Panny. Podsumowaliśmy Maryjny miesiąc maj koncertem "Śpiewajmy dla Maryi". Wydarzenie to w całości zostało poświęcone uwielbieniu Matki Bożej poprzez wychwalanie jej w pieśniach Maryjnych. Poprzez wspólny śpiew pragnęliśmy także przywołać naszą polską tradycję oddawania czci Matce Bożej przy kapliczkach. Podczas koncertu zaprezentowali się zarówno soliści, duety jak również zespoły klasowe w tradycyjnych pieśniach takich jak "Czarna Madonno", "Kobierzec Maryjny", "Wspaniała Matko".
Koncert Pieśni Maryjnych był nie tylko wspaniałym przeżyciem artystycznym dla naszej wspólnoty, ale również modlitwą skierowaną do Matki Najświętszej.
Wszystkim uczestnikom towarzyszyło wiele pozytywnych emocji, z pewnością majowe śpiewanie dla Maryi stanie się naszą szkolną tradycją.