Powrót Piknik Rodzinny z okazji Dnia Matki i Dnia Dziecka

Za nami już tegoroczny piknik rodzinny zorganizowany z okazji Dnia Matki oraz Dnia Dziecka przez Caritas Diecezji Sandomierskiej – Centrum Caritas w Rudniku nad Sanem.

4 czerwca 2023 roku o godz. 14:00 plac przy budynku Centrum Caritas zaczął wypełniać się pierwszymi piknikowymi gośćmi, na których czekało mnóstwo atrakcji.

Piknik cieszył się ogromnym zainteresowaniem nie tylko Rudniczan, ale także mieszkańców okolicznych miejscowości. Tak dzieci, jak i dorośli, każdy mógł znaleźć coś dla siebie wśród piknikowych rozmaitości.

Dużą popularnością cieszyła się loteria piknikowa, która zakończyła się losowaniem nagród głównych po godz. 18:00. A były to: bon o wartości 1000 złotych do sklepu Neopunkt Piotra Wiche, spływ galarami dla 12 osób po rzece Tanew, spływ kajakowy, bony do salonu fryzjerskiego „Ania”, bony do cukierni „Pączek” oraz strzelnicy „Arizona” oraz ultradźwiękowy nawilżacz powietrza.

Najmłodsi z radością korzystali z przygotowanych dla nich rozrywek: dmuchańców, Mobilnego Centrum Zabaw, przyczepy „Małpi gaj”, zabaw z animatorami oraz malowania twarzy. Chętni czekali też w długiej kolejce do fotobudki, aby wykonać pamiątkowe zdjęcia.

Program pikniku rodzinnego oraz mnóstwo atrakcji nie pozwalały uczestnikom na nudę. A wszystko to okraszone piękną, słoneczną pogodą oraz dobrą muzyką serwowaną przez „Dj Omega”. Nie zabrakło również strony kulinarnej. Goście Centrum Caritas mogli zakosztować bigosu przygotowanego przez harcerzy z 52 WDH „Czarny las”, przekąsek oraz ciast oferowanych przez „Klub Seniora”, a także kiełbasek z grilla.

Piknik rodzinny swoimi występami uświetnili Dziewczęca Orkiestra Szałamistek i Mażoretki „Inacanto” z WDK w Rzeszowie, Zespół Pieśni i Tańca Racławice oraz niezawodni Motocykliści.

Kolejny piknik już za rok… Tymczasem pozostały piękne wspomnienia.

Wiecej informacji tutaj.