Powrót Rehabilitacja 25 plus

Rehabilitacja 25+ to pilotażowy program Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych realizowany od 2018 roku. Beneficjentami projektu są niezatrudnione osoby niepełnosprawne będące absolwentami ORW lub OREW w wieku powyżej 25 roku życia, bądź absolwentami Szkoły Przyspasabiającej do Pracy w wieku powyżej 24 roku życia z niepełnosprawnością intelektualną, (w tym sprzężona z innymi niepełnosprawnościami), które nie przebywają w placówkach dziennego pobytu (DPS, WTZ).

W dniu 28 września br. w budynku Urzędu Wojewódzkiego dyrektor Oddziału Świętokrzyskiego PFRON Andrzej Michalski podpisał umowy programu Rehabilitacja 25+ w roku szkolnym 2023/2024. W wydarzeniu wziął udział senator Krzysztof Słoń.

Umowę na realizację programu w naszym Ośrodku podpisał Dyrektor Caritas Diecezji Sandomierskiej ks. Bogusław Pitucha. Stawka dofinansowania przypadająca na jednego uczestnika ustalana jest co roku przez Zarząd Funduszu, w roku szkolnym 2023/2024 wynosi ona 3 000,00 zł.  Wsparciem tą formą pomocy objętych jest 60 uczestników.

Dofinansowanie wyniosło 1.800.000,00 zł.

PLAKAT-WZÓR (1) (2).pdf