Powrót Gry planszowe wyrazem integracji

W ramach obchodzonego III Światowego Dnia Ubogich, w dniu 20 listopada 2019 roku miały miejsce gry planszowe pod patronatem Caritas Diecezji Sandomierskiej. W stołówce sandomierskiego Schroniska dla Bezdomnych Mężczyzn w Sandomierzu o godzinie 11.00 zgromadziły się drużyny. W skład drużyn weszli przedstawiciele placówek socjalno-bytowych i rehabilitacyjnych z terenu Diecezji Sandomierskiej. Panowie rywalizowali ze sobą grając w: szachy, warcaby, karty, domino, układanki z powiązanych ze sobą słów, unihokej. W zawodach wzięło udział 18 panów ze Schroniska dla Bezdomnych Mężczyzn w Sandomierzu. Spotkanie miało na celu integrację osób ubogich z placówek o charakterze pomocowym oraz zachęcenie ich do aktywności umysłowej i fizycznej.