Powrót Drużyna "Niepokonanych" w Zakopanem - OBÓZ ZIMOWY 05-15.12.2019r.

OBÓZ ZIMOWY

Zakopane 05-15.12.2019r.

Początek grudnia zawodnicy Klubu Olimpiad Specjalnych „Niepokonani” w Sandomierzu spędzili na obozie sportowym z programem narciarstwa zjazdowego dla osób niepełnosprawnych w Zakopanem.

Reprezentanci Ośrodka „Radość Życia” to Krystian Kadela – weteran obozowyJ, Sebastian Nawrot – po raz drugi na obozieJ oraz Mateusz Goździewski – nowicjuszJ. Chłopcy, w czasie trwania obozu, pod opieką trenerki ciężko i systematycznie pracowali nad nowymi umiejętnościami. Z białego puchu korzystali w Centrum Szkoleń Narciarskich Nosal oraz w Stacji Narciarskiej Małe Ciche. Kondycję fizyczną poprawiali nie tylko podczas zajęć na stokach, ale także w miejscu zakwaterowania, korzystając z boiska, siłowni, sali fitness. Dla przemęczonych mięśni była również przewidziana odnowa biologiczna w jacuzzi oraz w fotelu masującym. Oprócz ciężkich treningów, zorganizowano wyjazd na baseny termalne do Chochołowa, gdzie przeprowadzono zajęcia oswajania z wodą, doskonalenia pływania, rozegrano mecze piłki siatkowej i koszykówki w wodzie. Zawodnicy mogli zrelaksować się podczas zabiegów rehabilitacyjnych i odnowy biologicznej: kąpieli solankowych, siarczkowych, w beczce termalnej, jacuzzi, itp.

Uczestnicy obozu przywieźli ze sobą nie tylko zakupione pamiątki, ale także wiele wspaniałych wspomnień, nowe znajomości, a przede wszystkim lepsze samopoczucie, dobrą kondycję fizyczną oraz kolejne umiejętności ruchowe.