Powrót I ŚWIĘTOKRZYSKI MAKROREGIONALNY MITYNG NARCIARSTWA ALPEJSKIEGO OLIMPIAD SPECJALNYCH Bałtów 30.01.2020r.

W czwartek 30 stycznia 2020 r. zawodnicy Klubu „Niepokonani” wyjechali do Stacji Narciarskiej Szwajcaria Bałtowska, aby rywalizować w slalomie gigancie z innymi zawodnikami z całej Polski. Tego dnia w Bałtowskim Kompleksie Turystycznym spotkało się 40 zawodników z 4 różnych województw. Ośrodek „RADOŚĆ ŻYCIA” reprezentowali uczniowie: Mateusz Goździewski, Krystian Kadela i Sebastian Nawrot, a także absolwenci: Rafał Ciba i Bartłomiej Kwitkowski.

Był to czas podsumowania nabytych przez uczniów, podczas zajęć prowadzonych na stokach, umiejętności. W zmaganiach mogli wziąć udział uczniowie posiadający dobre umiejętności jazdy na nartach.

A wyniki wyglądały następująco: pierwsze miejsce zdobył Krystian Kadela, drugie miejsce zdobyli Sebastian Nawrot i Bartłomiej Kwitkowski, natomiast na miejscu trzecim w swoich grupach uplasowali się Mateusz Goździewski oraz Rafał Ciba.

Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w zmaganiach sportowych.