Indywidualna terapia logopedyczna | Etap I

Numer wsparcia 4

Indywidualna terapia logopedyczna

Terapia będzie miała na celu wypracowanie optymalnego sposobu porozumiewania się z otoczeniem. Trening komunikacji werbalnej umożliwi pogłębienie mowy czynnej, która będzie pomocna w sytuacjach nawiązywania kontaktów społecznych i interpersonalnych. Beneficjenci, którzy nie posługują się mową poznają różne metody komunikacji alternatywnej - systemPCS, program językowy Makaton, komunikator, zdjęcia, piktogramy, etykiety z napisami.

Działanie zostanie skierowane do 15 adresatów. Każdy z uczestników w trakcie trwania I Etapu projektu skorzysta z 12 indywidualnych sesji każda trwająca po 2 godz. Metody pracy zostaną odpowiednio dobrane do potrzeb i umiejętności komunikacyjnych danego uczestnika. Zajęcia logopedyczne będą miały na celu wypracowanie optymalnego sposobu porozumiewania się z otoczeniem.

Indywidualna terapia logopedyczna #11

Opublikowano: 2022-06-07 14:18:55

Indywidualna terapia logopedyczna #10

Opublikowano: 2022-06-07 14:17:50

Indywidualna terapia logopedyczna #9

Opublikowano: 2022-06-07 14:17:15

Luty - Walentynki – wyjątkowe święto i trudne słowo kocham. W tym miesiącu beneficjenci projektu Samodzielność – marzeniem i oczekiwaniem, mieli okazję wysłuchać opowiadania o miłości, próbowali określać pozytywne uczucia tj. zachwyt, radość, miłość oraz ćwiczyli sztukę pisania listów. Ponadto doskonalili swoje umiejętności komunikacyjne podczas odgrywania scenek tematycznych.