Indywidualna terapia psychologiczna | Etap III

Indywidualna terapia psychologiczna #5 / Etap III

Opublikowano: 2023-10-25 19:20:51

Sierpień to miesiąc w którym terapia psychologiczna wzmacniała rozwój emocjonalny w obszarach uważnego słuchania drugiej osoby, zdolności dłuższego skupiania uwagi na wykonywanych czynnościach, pozytywnego obrazu własnej osoby, wzmacniania poczucia własnej wartości, rozwijania umiejętności rozpoznawania, rozumienia i wyrażania uczuć oraz uczenia się konstruktywnego myślenia (zmianę sądów poznawczych).

Indywidualna terapia psychologiczna #4 / Etap III

Opublikowano: 2023-10-25 19:20:08

W miesiącu lipcu terapia psychologiczna skoncentrowana była  na  wzmocnieniu asertywności, umiejętności radzenia sobie  z sytuacjami konfliktowymi i problemowymi pojawiającymi się w interakcjach  personalnych. Wspomagany był  rozwój społeczny poprzez kształtowanie umiejętności pokonywania trudności w kontaktach interpersonalnych, rozwijanie umiejętności komunikacyjnych oraz prospołecznych.

Indywidualna terapia psychologiczna #3 / Etap III

Opublikowano: 2023-10-25 19:19:27

W miesiącu czerwcu indywidualna terapia psychologiczna skoncentrowana była wokół wspomagania rozwoju samokontroli emocjonalnej, rozwijania umiejętności radzenia sobie
z trudnymi uczuciami, eliminowania napięć emocjonalnych oraz negatywnych przekonań poznawczych.  Modyfikowano dysfunkcyjne schematy poznawcze