Powrót Trening Umiejętności Społecznych

Trening Umiejętności Społecznych realizowany w ramach projektu „Rehabilitacja 25+” stwarza uczestnikom możliwość rozwijania umiejętności, które są im potrzebne na co dzień. Poza prostymi, praktycznymi czynnościami potrzebnymi w życiu uczestnicy poruszają zagadnienia społecznie ważne jak np.: pandemia, przestępczość internetowa, nieprawdziwe informacje medialne. TUS  zawiera elementy treningu ekonomicznego. Beneficjenci uczą się jak gospodarować pieniędzmi, co zdobić z naderwanym banknotem, jak obsługiwać bankomat czy jak chronić się przed cyberprzestępczością. W ramach zajęć zdobywana wiedza jest również weryfikowana w praktyce. Dzisiejszy świat stawia wiele wymagań przed beneficjentami projektu. Zajęcia TUS pozwalają przetrenować pewne umiejętności i wyposażają uczestnika  w doświadczenie pomocne różnych sytuacjach życiowych.